Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 07.01.2025 16:44 (Üye) Soru : Sayın danışmanım kolay gelsin. Elektronik ticaretin her safhasında stopaj uygulanacak mı. Her safha derken trendyol ve benzeri platform dışında kendi internet sayfamızda vergi mükelleflerine yaptığımız satışlar içinde yüzde 1 stopaj uygulayacak mıyız uygulayacak isek Btrans üzerinden gib'e stopajlı-stopajsız satışlarımızı liste halinde gönderecek miyiz. Saygılar

Cevap : Trendyol ve benzeri platformlar da ve Kendi internet sayfasından vergi mükellefi olanlara yapılan satışlar için KDV hariç toplam satış dan % 1 oranın da Tevkifat yapılcak. Tevkifat yapılan her bir mükellefe ilişkin bilgiler, Gelir İdaresi Başkanlığının Bilgi Transfer Sistemi (BTRANS) üzerinden yayımlanan veri format ve standardı ile bu Sistem üzerinden aylık olarak ilgili muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin verildiği ayın sonuna kadar Gelir İdaresi Başkanlığına bildirilecektir. Konu ile ilgili 330 sayılı GV Genel tebliğini inceleyiniz tebliği de örnekli açıklamalar vardır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.