Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 10.02.2025 14:22 (Üye) Soru : Merhaba, işletme esasına göre defter tutan bir kişi 2024 satışları itibariyle 1.sınıfa geçmesi gerekirken geçmemiştir. bugün itibariyle 1.sınıfa ve yasal zorunluluk kapsamında e defter uygulamasına geçilmek istenmesi durumunda ne gibi bir ceza ile karşılaşabiliriz? envanter defteri tasdik edilmedi ve e deftere başvurusu yapılmadı

Cevap : 2. Sınıf dan 1. sınıfa süresin de geçilmemiş ise; Defterler hiç tutulmamış sayılır. VUK 341-344, 352 ve 359. maddeye göre cezalar kesilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.