Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 10.02.2025 15:02 (Üye) Soru : Hem ABD de hem de TÜRKİYE'DE ŞİRKETİ bulunan bir müşterim var.Türkiyeden ABD deki şirketemö ihracat yapılıyor.İhracat bedellerini Türkiyede,ABD de deki Şirketin Kredi Kartı ile yapabilirmiyiz ? Kredi Kartı ABD dedeki şirketin ancak kartta Şirket sahibinin adı var. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum. Kolay gelsin

Cevap : Aynı kişinin Yurtdışındaki Şirkette ortak olmasının bir ayrıcalığı yok. İhracat bedeli Kambiyo mevzuatına göre Döviz olarak Türkiye ye getirilmesi zorunludur. Şahsi Kredi kartı ile İhracat bedelinin tahsil edilmeyeceği görüşündeyiz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.