Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 18.02.2025 12:10 (Üye) Soru : Merhabalar, Gelir Tablosunda 600-yurtiçi satışlar ve 602-diğer gelirler kalemi yer almaktadır. Diğer gelirler içerisinde sadece 5510 işveren %5 indirimi ve stajer teşvik ödemesi yer almaktadır. Bu durumda; %1 imalat indirimi tablosu hesaplarken, kambiyo kâr/zarar, Enf.düzeltmesi karları, KKEG gibi tutarları, uygun dağıtım anahtarı kullanarak 602-Diğer gelirlere pay vermeli miyiz. Yoksa sadece 600-yurtiçi satış ile ilgili olarak mı baz almalıyız.

Cevap : 602 hesap daki unsurlara pay verilmeyeceği görüşündeyiz. Hesaplama örnekleri inin 23 sayılı KVK Gn.Tb. inceleyiniz. https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/mevzuatek/kurumlarteblig23.pdf
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.