Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 19.02.2025 12:23 (Üye) Soru : Merhaba, 522104_KARA YOLU TAŞIMACILIĞI İLE İLGİLİ ÖZEL VE TİCARİ ARAÇLAR İÇİN ÇEKME VE YOL YARDIMI FAALİYETLERİ faaliye kodu ile açılış yapacağız. B u faaliyette KDV tevkifatı var mıdır.? Eğer varsa oranı kaçtır ve fatura bedeli 9.900 TL üzeri olduğu zaman mı tevkifat uygulanmalıdır. Altı olunca istege bağlı da uygulanabilir mi. Teşekkürler.

Cevap : Bahsettiğiniz faaliyet için KDV tevkifatı yapılmaz. Diğer taraftan. 9.900TL nin altındaki teslimler için İSTEĞE Bağlı da olsa KDV TEVKİFATI Yapılmaz. KDV tevkifatı ; hizmet verilecek veya mal satılacak Mükellef , Kurum ve Kuruluşlara göre belirlenir. KDV tevkifatı yapılacak işlemler, tevkifat yapacaklar ve oranlar için ; Güncel Tevkifat listesine aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz. https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/PratikBilgiler/2025_vergi/10.pdf
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.