Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 18.03.2025 12:39 (Üye) Soru : Serbest Meslek kazancı olan bir mükellefin halka açık bir şirketten hisse senedi kar payı ve kar dağıtımından dolayı da kar payı elde etmesi halinde bu geliri yıllık gelir vergisi beyannamesine dahil edecek mi acaba? Her 2 gelir de stopajlı bir gelirdir ve beyan verme sınırı olan 230 bin TL yi aşmaktadır.

Cevap : Her 2 gelirin toplamı 230.000 TL nı aşması halinde Toplanarak beyan edilecek Hesaplanan vergiden kesilen vergiler indirilir. (GVK Md.86/1-c)
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.