Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 25.03.2025 12:52 (Üye) Soru : Merhaba, Defter beyan sisteminde genç girişimci olan bir serbest meslek defteri mükellefimiz için yıllık gelir vergisi beyannamesi veriyoruz. Firma açılış tarihi 2022 olup, son kez genç girişimci kazanç istinasını uygulayacağız. Firmanın 2024 yılı karı 198.342,30 TL olup bu tutarı İstisna edilen kazançlara ilişkin bildirim detayına giriyoruz. Ancak serbest meslek kazançlarına ilişkin bildirim kısmında Karı silemiyoruz, o satıra müdahale edilmesine sistem izin vermiyor. Daha önce aynı işlemi çok defa yapmamıza rağmen bu kez böyle bir sıkıntıyla karşılaştık. Yardımlarınızı rica ederiz.

Cevap : Genç girişimci istisnası uygulamasının beyanname işleyişi konusunda . GİB den görüş alınız. Bu konuda bizim bilgimiz yok.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.