Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 02.04.2025 15:14 (Üye) Soru : 449 sayılı kanun kapsamında mükellefe geriye dönük açılış yapılıp mükellefiyet görevlerini yerine getirmesi ve beyannamelerini göndermesi ile yazı gelmiş.2022 yılından 2024 yılına kadar olan araç alım satım kayıtlarının da defter beyan sistemine girilmesi gerekmekte midir? yoksa sadece beyannameleri mi gönderilmelidir? bu gibi durumlarda hangi şekilde hareket edilmelidir?

Cevap : Geçmişe dönük defter tutulmaz. Muhtemelen Mükellefle hakkında GV, KDV ve Muhtasar için her yıla ait Takdir Komisyonuna gidilmiş veya incelemeye sevk edilmiştir. Konu hakkında Vergi dairesi ile yüz yüze görüşünüz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.