Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 02.04.2025 15:36 (Üye) Soru : Merhabalar. Bir mükellefin gelir vergisini yapacağız. Mükellef bir işverenden 1. işveren 835.000 TL ücret geliri 2. işverenden 148.820 TL huzur hakkı geliri ve bunlara ek kira gelirleri bulunmaktadır. Gelir vergisi yaparken 2. işveren sınırı 230.000 TL dikkate alıp beyana dahil etmemem mi gerekiyor. Veya kira geliri olduğundan toplam gelire bakmam mı gerekiyor. Bu konu hakkında net bilgi bulamadım yardımcı olurmusunuz.

Cevap : Ücret gelirleri beyannameye dahil edilmez. GMSİ için beyanname verilecek. Net bilgi için GVK 86. maddesini inceleyiniz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.