Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 09.04.2025 16:02 (Üye) Soru : Üstadım Merhabalar, Şirketimizin,daha işletmeye başlamamış otel binasının bahçe kısmına düzenleme ve peyzaj işleri yapıldı ve bayağı bir bedel tuttu.Bunu 251 Yeraltı ve Yerüstü Düzenleri Hesabında takip ederek amortismana tabi tutmamız doğru olur mu,ya da başka hangi hesaba alabiliriz? Teşekkür ederim.

Cevap : 251 Hesap kullanılmaz. Yapılan harcamaların tamamı 700 lü hesaplara takip edilir. 251 Yer Altı ve Yer Üstü Düzenleri Hesabı: Herhangi bir işin gerçekleşmesini sağlamak veya kolaylaştırmak amacıyla, yeraltında veya yerüstünde inşa edilmiş her türlü yol, köprü, tünel, bölme, iskele vb. yapıların izlendiği hesaptır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.