11.04.2025 09:16 |
(Üye)
|
Soru : ltd şti ortağı olmayan dışardan müdür olarak görev yapan müdür'ün gerçek faydanıcılı bildirimi yapılır mı ? yapılırsa gerçek faydanılıcı sebebi ne yazılması gerekir.
ayrıca anonim şirketlerin hisse sahibi olmayan yönetim kurulu ve üyeleri gerçek faydanıcı bildirimi yapılması zorunlu mudur zorunlu ise gerçek faydacı sebebi ne ile bildirilmesi gerekir.
Cevap : Ltd şti ortağı olmayan dışardan müdür olarak görev yapan müdür'ün gerçek faydalanıcı bildirimi yapılmaz.
Anonim şirketlerin hisse sahibi olmayan yönetim kurulu ve üyeleri gerçek faydalanıcı bildirimi yapılmaz.
Aşağıdaki link deki duyurumuzu inceleyiniz.
https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2795/Mevzuat-Dosya/Gercek-faydalaniciya-iliskin-bildirim-formu-hakkinda-aciklama-ek-25082021.pdf
|