Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 11.04.2025 10:22 (Üye) Soru : Merhaba 657 tabi çalışan kişi ticari kazanc saglamak için Hobi olarak reklamlarda oynamak istiyor herhangi bir ek kazanç durumu olmayacak fakat sosyal medyada aktif olacak . Fakat Bu tarz işlemlerde gelir getirici unsur olması halinde nasıl vergilendirme yapılmalı özellikli birşey varmı acaba ücret oluşması haricinde nasıl belgelendirilir 657 tabii sağlık bakanlığında memur olduğu için bir sıkıntı yaşanır mı ?

Cevap : 657 sayılı kanuna göre Devlet memurları Ticari faaliyette bulunmaz. Bu yasağı Devlet memuru olan kişinin bilmesi gerekir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.