Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 21.04.2025 09:03 (Üye) Soru : Merhaba, 2020 yılında aldığımız mükellefin pasif halde bulunan firmasının daha önceki yıllarında muhtasar beyanname verilmediği için biz de mükellefin muhtasar beyannamesini vermiyoruz. Bu yıl enflasyon düzeltmesinden dolayı firmaya kar çıktığı için %5 indirim sorgulaması sırasında 2020-2022 yılları arasında muhtasar beyanname vermediği tespitinden dolayı indirim hakkı bulunmamaktadır uyarısı aldığımız için sormak isteriz. Muhtasar beyannamenin konusu olan bir şey olmadığında beyannamenin verilmemesi bir ceza doğurur mu? Eğer doğuruyorsa ilk yapılması gereken nedir?

Cevap : Muhtasar beyanname verilmesi gerekirdi Kira ödemesi olmasa da Sizin düzenlediğiniz makbuzlardaki GV stopajı neden beyan edilmediği diye sorulabilir. VD muhtemelen Muhtasar beyanname verilmediği için Takdir komisyonu veya incelemeye sevk işlemi yapmıştır. Vergi dairesinin yaptığı işlem doğrudur.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.