Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 12.05.2025 13:24 (Üye) Soru : Merhaba, bir firmamızda nakdi sermaye artırımı yapmayı düşünüyoruz. Nakdi sermaye artışını taahhüt yolu ile yapıp 24 ay içinde mi ödemeliyiz yoksa tamamını ödeyip ondan sonra mı sermaye artırımı yapmalıyız. Yada artırılması gereken sermayenin belli bir kısmını ödeyip öyle mi yapmalıyız. Bilgi paylaşırsanız sevinirim.

Cevap : Nakit sermaye artırımında, taahhüt edilen nakdi sermaye artırımının en az dörtte birinin tescil işleminden önce ödenmesi gerekir; geriye kalan tutar ise 2 yıl içerisinde ödenebilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.