Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 10.06.2025 11:04 (Üye) Soru : Merhaba, Özel Eğitim kurumunda çalışan öğretmen ile ilgili, Her yıl 15 Eylülden başlayıp bir sonraki yılın 17 Ağustos tarihine kadar süren Belirli süreli iş sözleşmesi yapılmaktadır.. 3 yıldır her dönem için ayrı sözleşme yapılıyor. 17 ağustos tarihinde sözleşme yenilenmeyecektir. İşçinin 17 ağustos itibariyle çıkışı yapılırsa kıdem tazminatına hak kazanıyor mu ? ve önceden bildirim yapılması gerekir mi ? cevaplar için teşekkür ederiz.

Cevap : Ardarda yapılan belirrli süreli iş sözleşmesi Belirsiz hale gelmekte olup kişi toplamda 1 yıldan fazla çalıştığı bu işyerinde sözleşmesi işveren tarafından sonlandırılması halinde kıdem tazminatına hak kazanmaktadır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.