Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 11.06.2025 11:33 (Üye) Soru : Sayın Üstadım, Bilanço Esasına göre Defterini tuttuğumuz Site yönetimi Mükellefimiz vardır, 01.01.2025 tarihinden itibaren Bilanço Esasına göre defter Tutan Kurumlar vergisi ve Gelir vergisi Mükellefleri E-Defter'e zorunlu olarak geçiş yaptılar, Site Yönetimleri için Durum nedir? Eski Sistemdeki gibi noterde Defter Tasdik ettirip devammı edilmesi gerekir yoksa başka bir işlem yapılması gerekir mi? yardımlarınızı arz ederiz.

Cevap : 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa tabiidir. Apartman yönetimlerinin tutacakları defterler , 634 Sayılı Kanunun 32 ve 36. maddelerinde belirtilmiştir. Söz konusu mevzuata göre apartman yönetimlerinin bilanço defteri tutma zorunlulukları bulunmamaktadır. Yasal zorunluluk olmamakla birlikte bilanço defteri tutulabilirler. Eğer ihtiyari olarak bilanço defteri tutulur ise Elektronik Defter Genel Tebliğine göre apartman yönetimlerinin de 1/1/2025 tarihinden (bu tarih dahil) itibaren e-Defter uygulamasında dahil olmaları gerekir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.