Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 16.07.2025 16:36 (Üye) Soru : Ölüm aylığı alan bir kişinin sigorta girişini SGDP mi yoksa Tüm sigorta kollarından mı yapmalıyız. Sigortası yapıldıktan sonra kişinin ölüm aylığı kesilir mi?

Cevap : Fiilen çalışması olan kişinin 4a sigortalı olması gerekir. Kişi kendi hizmetleri dolayısıyla emekli olmuş ise SGDP girişi yapılabilir. Ölüm aylığının kesilmesi ise ölüm aylığının alındığı kuruma göre değişmektedir. Örneğin;5434 sayılı Kanuna göre dul aylığı bağlananların 5510 sayılı Kanunun 4/1-a, 4/1-b ve 4/1-c statüsünde çalışmaya başlamaları halinde aylıkları kesilmemektedir. Ancak, çalışılan statüye göre aylık bağlama oranları değişmektedir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.