Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 24.07.2025 09:36 (Üye) Soru : merhaba müşterimiz fason konfeksiyon işi yapmaktadır dışarı evlere temizleme işi vermektedir. Bu kişilere yapılan ödemeleri gider pusulası düzenlenmesine gerek varmıdır. banka dekontu yeterli olur mu ?gider pusulası düzenlenecek şahsın vergi kaydı yoktur vergi dairesinden herhangi bir istisna belgesi alması gerekiyormu böyle bir söylenti var . düzenlenecek gider pusulasında stopaj oranı % kaçtır stopaj beyannamesinde muhtasar kodu ne olmalıdır? teşekkürler.

Cevap : İş yaptırdığınız kişiler GVK 9. maddesine göre İkametinin bağlı olduğu VD den "Esnaf Muaflığı" belgesi alacak. Düzenlenecek gider pusulasında % 2 GV stopajı yapılacak. (GVK md.94/13-a) Gider pusulası yerine Banka dekontu da olabilir. Banka dekontunda TC yazılacak.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.