Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 07.08.2025 10:51 (Üye) Soru : Merkezi İstanbul da olan Bilgi işlem işi ile iştigal eden LTD.ŞTİ ; KKTC de bir otelde toplantı gerçekleştirdikten sonra %5 kdv içeren bir fatura ile bankadan ödeme yapmıştır. Meslek hayatımda ilk olarak KKTC den bir fatura ile karşılaştım. Bu faturanın Muhasebe Kaydı nasıl olmalıdır. İyi çalışmalar dilerim.

Cevap : Yabancı ülkelerde (KKTC de yabancı ülke statüsündedir) ödenen KDV si Türkiye de indirilmez .Dikkate alınmaz. Fatura bedelin tamamı (KDV dahil) giderleştirilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.