Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 10.09.2025 10:04 (Üye) Soru : iyi günler vergi denetmenleri hakkında soru soru sorucam: malum yogunuz birkaç incalemem denetmenler rendevu konusunda esnek davranmıyorlar işleri cokmuş ancak bizim de işlerimiz var diyorum her haftaya bir olsun diyorum digerlerinin de rendevusunu paylaşıyorum yok diyorlar bizim bir hakkımız yokmudur bu durumlara karşı atar yapacam ama side beni korurmusnuz bilmek isterim

Cevap : Mükelleflere Vergi Müfettişi tarafından yazılı olarak yapılan tebligatlardaki sürede defter ve belgeler ibraz edilmesi gerekir. Mükellefin hakkı vardır. VUK nun 13. maddesindeki mücbir nedenler var ise süre uzatma talebinde bulunulur.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.