Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 22.09.2025 10:35 (Üye) Soru : Merhaba, örnek olarak emtia alımını yapan şirket aldığı emtianın ödemesini bazen ortağın kredi kartından ödemesi durumunda muhasebeleştirirken 131 hesap bakiyesinden direk kapatsak olabilir mi, yani 153/191 borç - 131 alacak şeklinde yapabilirmiyiz

Cevap : 131 hesap kullanılmaz. 131 hesap şirketin ortağa verdiği borç için kullanılır.. TDHP daki 131 ve 331 hesapların tanımlarını ve işleyişini inceleyiniz. Bahsettiğiniz işlem için 331 hesap kullanılabilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.