Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 26.09.2025 09:25 (Üye) Soru : İyi çalışmalar. 3 tane inşaat projesi olan mükellefimizde şantiye şefi olarak mimar çalışmaktadır. Şantiye şeflerinde kısmi istihdam yapılabilir mi? Her projede 30 gün üzerinden göstermek zorunlu mudur? Ücret olarak en düşük ne rakam yazılabilir? Yardımlarınızı rica ederim.

Cevap : Şantiye şefi olarak çalıştırılacak kişi mimar olduğu için Mimarlar odası asgari ücret tarifesi esas alınmalıdır. Kişinin sosyal güvenliği bulunmakta veya parttime iş sözleşmesi yapılması halinde 30 günden daha az süre ile çalışabilirler
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.