Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 17.10.2025 11:56 (Üye) Soru : İkinci el oto alım satımı yapan (galerici) firmalarda satışa konu ettikleri binek araçlara ait tamir bakım, yakıt, otopark v.b.giderler binek oto gider kısıtlamasına tabii midir? (153 hesapta takip ettikleri) Eğer tabii değilse ilgili kanunun hangi maddesine dayanarak galericiler bu giderlerin tamamını gider yazabilirler?

Cevap : 153 hesap da kayıtlı taşıtlar için Gider kısıtlaması yapılmaz. Gider kısıtlaması 254 hesap da kayıtlı binek araçlar içindir. Kanun maddesi VUK 3.Madedir Madde 3 Vergi Kanunlarının Uygulanması ve İspat: A) Vergi kanunlarının uygulanması: Bu Kanunda kullanılan "Vergi Kanunu" tabiri işbu Kanun ile bu Kanun hükümlerine tabi vergi, resim ve harç kanunlarını ifade eder. VERGİ KANUNLARI LAFZI VE RUHU İLE HÜKÜM İFADE EDER. LAFZIN AÇIK OLMADIĞI HALLERDE VERGİ KANUNLARININ HÜKÜMLERİ, KONULUŞUNDAKİ MAKSAT, HÜKÜMLERİN KANUNUN YAPISINDAKİ YERİ VE DİĞER MADDELERLE OLAN BAĞLANTISI GÖZÖNÜNDE TUTULARAK UYGULANIR.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.