Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 04.11.2025 13:35 (Üye) Soru : Merhaba, Özel yap İnşaatlarda inşaatın sonraki yıllara sarkması durumunda 5.000.000-TL ve üzeri iş yapan ve projede hizmet vermeye devam alt taşeronlardan kdv tevkifatı yanında ödemelerde stopaj kesintiside yapılacakmıdır.

Cevap : İnşaatı yapan GV veya KV mükellefi ise Yapılan ödemelerden % 5 GV stopajı yapılacak. İnşaatı yapan Vergi mükellefi olmayıp özel inşaat ise KDV tevkifatı ve GV stopajı olmaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.