| 14.11.2025 09:49 |
(Üye)
|
Soru : Merhaba kolay gelsin.
30/08/2025 tarihinde, Şahıs 1.sınıf bir mükellefim vefat etti. Vergi ve Sgk kurumları bu tarih itibari ile otomatik olarak kapandı. Varisler reddi miras yapmış bulunmaktalar. Benim meslek mensubu olarak vefat tarihi itibari ile kapanış işlemleri için Demirbaş ve Envanter gibi verileri e-fatura kesmem doğru olur mu? Ayrıca 8.ay Kdv ve GV beyannamelerini vermem gerekiyor mu.?
Yıllık beyanname verecek isem bilanço nasıl olmalı. (kapanış yapılmış gibi mi yoksa vefat tarihinde ne vardı ise o şekilde mi bilanço vermeliyim.) Teşekkürler.
Cevap : 2025/8. Ay Beyannameleri verilecek Mirasçılar mirası red ettiklerini VD bildirecekler Red edilen miras sonrası beyanname verilmesinin bir önemi yok. Vefat eden müşterinizin VD müracaat ederek Mesleki sözleşmesini fesih ediniz. Diğer bürokratik işlemler için VD den bilgi alınız.
|