Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 24.11.2025 12:34 (Üye) Soru : Vergi mükellefi olmayan şahıs 2023 de 750 BİN TL YE arsa almıştır.Akabınde arsa ya villa yapıp kendısı kullanmak istemıştır.Şartlar el vermeyince burayı satmak istemektedir 10 milyon bedelle.İskan henuz çıkmamıştır..İskanı çıkınca daire olarak satarsa değer artış kazancı ödemek zorundamıdır? Not:Kişi %63 engelli olarak emeklılık hakkı kazanmıştır.İndirim sözkonusu olur mu?

Cevap : 5 yıldan önce elden çıkartılması halinde Değer artış kazancı hesaplanır. Engelliler için bir vergi avantajı olmaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.