Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 02.12.2025 10:23 (Üye) Soru : Merhaba, 10.000 Tl + %10 kdv li toplam kdv dahil 11.000 tl e-fatura düzenledik. Fatura sonuç toplam bilgilerinde matrah kdv genel toplam tutar olarak doğru bir şekilde yazıldı. Ancak sistemsel hata nedeniyle kdv oranı şeklen % 0 olarak faturada görünmektedir. Yani KDV Oranı % 0 ama tutarı ise 1000 tl olarak görünmektedir. Faturada matrah kdv ve genel toplam bilgisi doğru olmasına rağmen, sadece kdv oranı yazısı % 0 olarak gelmiştir. Herhangi bir vergi kaybı yok. Bu durumda cezai bir işlem ile karşılaşır mıyız?

Cevap : Düzenlenen Fatura da Mal ve hizmet tutarı ve Hesaplanan KDV yer alması gerekir. Sistemsel hatanın ne olduğunu biz bilemeyiz
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.