Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 11.12.2025 12:07 (Üye) Soru : PERPA TİCARET MERKEZİ İÇERİSİNDE OFİSİM ŞİŞLİ BELEDİYESİ İLAN VE RAKLAM VERGİSİ ÖDEMEM GEREKTİĞİNİ İÇİN CEZA KESEKECEĞİNİ SÖYLEDİ. Meslek mensubuyum reklam yasağım var logo ve ruhsat numaram yazıyor tabelam vs reklamım yok yazamazsınız dedim. ama burda yasal dayanak var mıdır? ilan reklam vergisi ödememiz gerekiyor mu ?

Cevap : TABELANIN BOYUTU, IŞIKLI VEYA IŞIKSIZ OLMASINA GÖRE VERGİ ÖDENECEK. . (2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu madde 12-13-14-15-16 ) Verginin ismi ilan ve reklam vergisi 3568 SK daki reklam yasağı ile konun ilgisi yok
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.