Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 29.12.2025 12:31 (Üye) Soru : Selamlar Ustad, Tursab belgeli firmamız , müşterilerinin başka şehirdeki konaklama, otel ve yemek giderlerini planlamasını yapıp ödemelerini kendi yapıyor ve ay sonu ise müşterisine fatura kesiyor. Firma müşterisine kalem, kalem bu faturaları kesebilir mi ? KDV oranları yemek faturası %10, Konaklama KDV %10 oranı olarak düzenleyebilir mi ? Faturalarda konaklama vergisi olacak mı ? Konaklama ve Turizm beyannamesi mükellefiyeti açtıracakmıyız. Teşekkür ederim.

Cevap : Verilen hizmetler ne ise faturaya ayrı ayrı yazılır. Firmanız Turizm payı beyannamesi mükellefi olacak. Konaklama vergisi Mükellefi Oteldir. Sizin firma Konaklama vergisi mükellefi olmaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.