Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 30.12.2025 09:48 (Üye) Soru : istanbul da faaliyet gösteren kuaför 2026 yılında basit usul olarak devam edecek mi 962101 faaliyet kodu

Cevap : BASİT USUL İLE ilgili olarak Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı aşağıdaki linkdedir. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/09/20250909-6.pdf a) Her türlü emtia imalatı ile uğraşanlar , b) Her türlü emtia alım-satımı ile uğraşanlar (Münhasıran bir işyeri açmaksızın gezici olarak veya pazar takibi suretiyle perakende emtia alım-satımı ile uğraşanlar hariç) c) İnşaat ile ilgili her türlü işlerle uğraşanlar , ç) Motorlu taşıtların her türlü bakım ve onarım işleriyle uğraşanlar , d) Lokanta ve benzeri hizmet işletmelerini işletenler e) Eğlence ve istirahat yerlerini işletenler f) Şehir içi yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunanlar. YUKARIDAKİ LİSTEDEKİLER 2026 DAN İTİBAREN GERÇEK USULDE VERGİLENDİRİLECEK. LİSTEDE BELİRTİLENLER DIŞIN da kalan esnaf basit usul de kayıt tutmaya devam edecek .
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.