Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 07.01.2026 09:46 (Üye) Soru : Bir mükellefime, 7440 SK kapsamında 2020-2021 yılları için matrah artırımı yapmasına rağmen, sahte fatura "Bilerek kullanmaktan" ÖUCZ kesildi ve Vergi Ceza ihbarnamesi tebliğ edildi. Tarhiyat öncesi uzlaşma kabul etmedik ve daha sonra da uzlaşma hakkımızı kullanmadık. Biz bu aşamada dava açmak istiyoruz. Bu konuda bir dava örneği var mıdır?

Cevap : Vergi davaları için dilekçe örnekleri 5 yıl öncesine kadar web sayfamızda mevcuttu. Ancak ;İstanbul Barosunun açtığı dava sonucu dilekçe örnekleri mahkeme kararı ile kaldırılmıştır. Dilekçe örneklerine çeşitli web sayfalarından ulaşabilesiniz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.