| 09.01.2026 13:03 |
(Üye)
|
Soru : Sayın yetkili, aralık ayında çıkış ihbarı yaptığımız personelimizin ihbar süresi 05.01.2026 tarihinde bitti..işten çıkış işlemlerini yaptık. kıdem hesaplamasında aralık ayı bordrosunu mu? yoksa ocak bordrosunu mu kullanacağız. teşekkürler
not: ücreti netten brüte hesaplama yaptığımız için aralık brüt ücreti(59000 TL) ile ocak brüt ücreti(51000 TL) arasında fark var.
Cevap : Kıdem tazminatı hesabında esas alınacak ücret, işçinin son ücretidir. Başka bir anlatımla, iş sözleşmesinin feshedildiği anda geçerli olan ücrettir. İhbar süresi tanınmak suretiyle yapılan fesihte sürenin bittiği tarihte fesih gerçekleştiğinden, sürenin bittiği tarihteki ücret esas alınmalıdır.Eğer işçinin ihbar süresine ait ücret peşin ödenmiş ise bu süre kıdemden sayılmaz . Eğer ihbar süre olarak verilmişse kıdemden sayılır.
|