| 14.01.2026 12:13 |
(Üye)
|
Soru : Kadıköy İlçesinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) olarak faaliyet göstermekteyim. Artan kira ve genel gider maliyetleri nedeniyle, Yeminli Mali Müşavir (YMM) unvanına sahip bir meslektaşımla birlikte aynı ofis adresinde, ortaklık oluşturmaksızın yalnızca mekân paylaşımı şeklinde faaliyet göstermeyi planlamaktayım.
Bu kapsamda;
SMMM ve YMM meslek mensuplarının aynı ofis adresinde faaliyet göstermelerinde mevzuat açısından herhangi bir kısıtlama bulunup bulunmadığı,
Böyle bir mekân paylaşımında uyulması gereken özel şartlar, sınırlamalar veya bildirim yükümlülüklerinin olup olmadığı,
Tabela, unvan kullanımı, bağımsızlık ilkesi ve mesleki sorumluluklar açısından dikkat edilmesi gereken hususların neler olduğu
konularında tarafıma yazılı görüş verilmesini arz ederim
Cevap : Aynı unvanlı meslek mensupları aynı büroda faaliyet gösterir. YMM ile aynı büroda faaliyet yapılmaz. Yazılı resmi görüş Oda yönetim kurulu verir. Danışma birimi Yazılı görüş veremez yorum yapar Konu hakkın da Islak imzalı dilekçe ile Odaya başvuru yapmanız gerekir.
|