Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 15.01.2026 12:08 (Üye) Soru : merhabalar;İnşaat ltd.şti firmasında çalışan işçi bilgileri; -27.05.2021 işe girişi var -15.06.2022 iş kazası geçirmiş -iş kazası nedeniyle raporlar devam etmiş -Raporlu dönemler Sıfır gün gösterilmiş -Raporu bittikten sonra da işe devam etmemiş.Eksik gün olarak bildirilmiş.Eksik gün nedeni Devamsızlık. -İşten çıkışı da iş kazası davası devam ettiği içn henüz yapılmamış. -Bu ay sonunda dava sonuçlanabilir.Sonuçlanmazsa da işveren bitirmek istiyor. Sorular;1-İşten çıkışı hangi maddeden yapılmalı(İyileştiği halde işe yaklaşık 3.5 yıl gelmemiş)dava devam ettiği için çıkışı da yapılmamış. 2-Son 3.5 yıl Sıfır gün Devamsızlık gösterilerek beyan edilmiş,olaki işveren tarafından çıkış yapılırsa Kıdem ve İhbar tazminatı hesaplanır mı? 3-Hesaplanacak ise çıkış tarihine kadar ki sürenin tamamı mı dikkate alınacak yoksa kaza geçirmeden önceki çalıştığı dönemler baz alınarak mı hesaplanacak? İyi çalışmalar.

Cevap : 1. rapor bitti ve işçi işe devam etmiyor ise devamsızlık nedeniyle işten çıkış yapılmalıdır 2./3 .. işçinin raporunun bittiği tarih tazminata esas tarihtir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.