| 16.01.2026 13:21 |
(Üye)
|
Soru : Mükellefimize e-Defter ve berat dosyalarını geç yükleme nedeni ile ceza gelmiştir.
1- Mükellef Şirketimiz e-Defter ve berat dosyaları yükleme işlemleri Geçici Vergi Dönemi itibarı ile seçmiştir.
2- e-Defter ve berat dosyaları ile ilgili işlemleri Geçici Vergi Dönemi ayları itibariyle yapmak isteyen mükelleflerde, ilgili geçici vergi dönemini izleyen ayın sonuna kadar tanınan süre için 10 günlük ilave süre tanınarak geçici vergi dönemini izleyen ayı takip eden ayın 10 uncu günü sonuna kadar süre verilmiştir.
3- T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı 28.03.2024 tarih 166 Sayılı VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ ile “
2. Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin Verilme ve Ödeme Sürelerinin Uzatılması:
1 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2023 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.”
Bu durumda e-Defter ve berat dosyaları ile ilgili işlemler 10.05.2024 tarihine uzamaktadır.
Şirketimiz e-Defter ve berat dosyalarını 07.05.2024 tarihinde yüklemiştir.
Yapılan işlemde hata varmıdır?
Cevap : Bize göre hata yok. Ceza ihbarnamesine 1 ay içinde Vergi mahkemesinde dava açabilirsiniz.
|