Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 16.01.2026 14:31 (Üye) Soru : Merhaba, Mali müşavir olduğumdan beri, şirketlerde bağımlı yönetici olarak muhasebe birimlerinde çalışmaktayım. YMM sınavına girme şartlarında 10 yıl bağımlı olarak Şirketlerde muhasebe biriminde çalışılması halinde, YMM sınavına katılabilineceği yazmaktaydı. Gündemde bunun kalktığı ile ilgili bilgiler var. Diğer taraftan da bağımlı olarak şirkette çalışıp, mali mühürünü de kullananlar varmış. Bu kişilerin bu şekilde çalışması yasaklanmış deniyor. Hangisi doğru bilgi vermenizi rica ediyorum.

Cevap : Her duyduğunuza ve özellik ile sosyal medyada okuduğunuza inanamayın 3568 sayılı Kanun 9. Maddesini inceleyiniz. Madde metnindeki şartlar var ise sınava girersiniz. Kanunun bu maddesi 1990 yılından beri hiç değişmedi SMMM lerin kullandığı mali mühür diye bir mühür yok. Bağımlı çalışanlar meslek mensuplar İSTEMELERİ halinde Serbest çalışanlar ise zorunlu olarak SMMM kaşesi alabilirler.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.