| 02.02.2026 11:45 |
(Üye)
|
Soru : Merhabalar çiftlik hayvanları yemi üreten mükellefin var toptan satışında kdv oranı sıfırdı fakat 31 Ocak resmi gazetesinde Premix satışlarının kdv oranı %20 olduğu yazıyor doğru mudur
Cevap : Doğrudur
KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 57)
MADDE 1- 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin (II/B-11.3.) bölümünün ikinci paragrafından sonra gelmek üzere aşağıdaki paragraf eklenmiştir.
“Yem katkı maddelerinin karışımı ya da bir veya birden fazla yem katkı maddesinin taşıyıcısı olarak kullanılan ve hayvanlara doğrudan yedirilmesi amaçlanmayan premiksler ile tahılların buhar ile yüksek basınç altında pişirilmesi ve ardından ezme makinasından geçirilerek kurutulması prensibine dayanan bir ürün olan flakeler tek başına karma yem kapsamında değerlendirilmediğinden, PREMİKS VE FLAKELERİN TESLİMİ İSTİSNA KAPSAMINDA DEĞİLDİR.”
|