Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 02.02.2026 12:00 (Üye) Soru : Merhaba Kar payı dağıtımında stopajı hangi tarihte muhtasar beyanname ile beyan etmemiz gerekmektedir ? 350 üyeli kooperatifimizde genel kurul kararı ile kar dağıtımı kararı alındı 31.12.2025 tarihine kadar ödeme kararı alındı ancak fiilen bazı üyelere ulaşamadığımız için ulaşamadığımız üyelerin kar paylarını nakden veya hesaben ödeme yapamadık stopajı muhtasar beyannamede beyan etmek gerekir mi nakden ödeme esası var mı ?

Cevap : Ödemenin Bankadan yapıldığı ayı takip eden ayda beyan edilir. Aralık /2025 de ödeme yapılmış ise; Ocak 2026 da beyan edilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.