Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 06.02.2026 13:28 (Üye) Soru : Merhaba, Şirket adına açılan altın hesabı 31.12.2025 tarihinde borsa referans değeri ile mi değerlenir? yoksa o günkü banka değeri ile mi? Teşekküler

Cevap : VUK 263 ve 274/A Maddesine göre dönem sonlarında değerleme yapılacak.. BİST aşağıdaki linkinde hesaplama yapılmaktadır. https://borsaistanbul.com/veriler/kiymetli-madenler-ve-kiymetli-taslar-piyasasi VERİ HESAPLAMASI: VERGİ SORGULMA BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHLERİNİ YAZARAK HESAPLAMA YAPILIR. Hesaplama Gram altından yapılır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.