Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 23.02.2026 16:54 (Üye) Soru : Sn. ilgili; 01 Ocak 2026 itibariyle gerçek usul işletme defteri tutan mükellef kağıt fatura düzenleyebilir mi ?

Cevap : Sorunuz biraz önce aşağıdaki gibi yanıtlandı. İşletme esasına göre defteri Gerçek usuldeki GV mükellefleri tutar. "2026 yılın da Kağıt faturayı; SADECE Basit usul ve İşletme defteri tutan mükellefler KDV dahil 3.000 .- TL olarak düzenleyebilirler Diğer mükellefler Kağıt fatura düzenleyemez.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.