Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 11.05.2026 09:25 (Üye) Soru : 19.06.2015 tarihinden beri şirketin aktifinde kayıtlı yatırım amaçlı alınan mesken statüsünde ki taşınmaz. 2025- 2026 yılında riskli yapı kapsamında kentsel dönüşüm yasaları çerçevesinde yenilenmiştir. ve aynı büyüklükte aynı şartlarda bir mesken tarafımıza teslim edilmiştir. Söz konusu taşınmazın satışı yapılacaktır. Bu kapsamda kdv yönünden muafiyetimiz devam etmektemidir. yoksa yeni bir tapu olduğu için muafiyet ortadan kalkmışmıdır.

Cevap : YENİ TARİH DİKKATE ALINIR. 15.07.2023 tarihinde yapılan değişikliklerle tam mükellef kurumların iki tam yıl süreyle aktiflerinde bulundurdukları taşınmaz satışlarında uygulanan KURUMLAR VERGİSİ İSTİSNASI İLE KATMA DEĞER VERGİSİ İSTİSNASI KALDIRILMIŞTIR
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.