Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 14.05.2026 09:30 (Üye) Soru : Merhaba 2001 yılı tescilli şirket için sermaye artırımı yapmamız gerekiyor, sorun sermayenin ödendiği yıla at olan defterler zaman aşamı nedeni ile ilgili yıla ait defterler yok, bu durum da ne yapılabilir . Saygı ile

Cevap : Bilindiği üzere TTK na göre zamanaşımı 10 yıldır. 10 yıldan önce yapılan sermaye artırımı için ; Raporun ilgili bölümüne sermayenin artırıldığı yıla ait ticaret sicil gazetesi sayı ve tarihini içeren kısa bilgi verilmesinin yeterli olacağı görüşündeyiz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.