Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 20.05.2026 16:07 (Üye) Soru : Merhabalar,Serbest Meslek Mensubu Avukat 30/04/2026 tarihine -Elektronik Serbest Meslek Makbuzu düzenliyor.-Ancak Makbuzda KDV Oranı hatalı olduğu için karşı taraf makbuzu kabul etmiyor.-8 günlük süre geçtiği için iptal edemiyor.-Nasıl bir yol izlemeliyiz.-Teşekkür ederim

Cevap : Karşı taraf vergi mükellefi ise İade faturası kesecek. Vergi mükellefi değil ise Av. Gider pusulası düzenleyecek. Düzenlenen e-smm Gelir, İade faturası veya Gider pusulası Gider olarak kayıt edilecek. Daha sonra yeni e-smm düzenlenecek.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.