Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 21.05.2026 12:57 (Üye) Soru : sayın üstadım bir limitet şirket mükellefim tasfiye sürecine girmeden önce enflasyon değerlemesi oluşan tasfiye karını sermayeye ilave edip sonra tasfiyeye girerek bu olmayan karın stopajından kurtulmak ister. Tasfiye sonunda bu işlemden dolayı bunu kar dağıtımı sayarız diye maliyeden bir sorumluluk alabilir mi.bazı üstadlar sorun olmaz yorumu yapıyorlar. saygılar

Cevap : Enflasyon düzletme farklarının sermayeye eklenmesi halinde tasfiye sonunda Dağıtımı yapılacağı için % 15 oranında GV stopajı yapılacak.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.