Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 09.06.2026 08:48 (Üye) Soru : AVUKAT Bir mükellefim Maaşlı olarak bir Anonim şirkette çalışmakta aynı zaman da çalışmış olduğu firmanın icra dosyalarına bakmakta bu firmalardan kazandığı vekalet ücretleri hesabına gelmektedir. 1.Maaşlı çalıştığı ücret ödemesi haricinde , Hesabına gelen vekalet ücretlerine SMM makbuzu kesmek zorunda mıdır?

Cevap : Ücretli çalışması yanı sıra serbest olarak de mesleki faaliyeti olan Avukat İcradan aldığı bedeller için e-smm düzenleyecek.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.