Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 10.06.2026 14:34 (Üye) Soru : Merhaba, ihracatı önceki aylarda gerçekleşmiş bir ürünün faturada tutarının eksik yazıldığı tespit edilmiş olduğundan fiyat farkı faturası düzenlememiz gerekmiştir. Invoice olarak kağıt fatura düzenleyip yurtdışı müşteriye gönderdik muhasebeye de kağıt fatura olarak işlemi kayıt edebilir miyiz yoksa ihracat veya e-arşiv şeklinde elektronik fatura düzenlemek gerekli midir? Gümrükçümüz İhracat olarak düzenleyemezsiniz gümrük çıkış beyannamesi açılması gerekli diyor, e-arşiv olarak düzenlersek beyannameye yansıtmak açısından gümrük çıkış beyannameleri ile uyum sağlayamayacağından fatura istisna kodu 350 mi olmalıdır, en kötü halde kağıt fatura olarak kayıtlarımıza almamızda bir sakınca var mıdır? yardımarınızı rica ederim.

Cevap : Kağıt fatura düzenlenemez. Kağıt faturayı; 2026 yılı için 3.000 Tl na kadar İşletme defteri tutan ve Basit usulde vergi mükellefleri düzenler Sizin müşteriniz e-arşiv fatura düzenleyecek Kod 301
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.