Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 17.06.2026 12:17 (Üye) Soru : Sayın Yetkili; Eski bir mükellef için.eski dönemlere ait beyannamede düzeltme verilebilmesi için , mevcut muhasebeci sözleşmesi varsa nasıl beyan verilebilir. Mevcut muhasebeci sözleşmesini iptal mi etmesi gerekiyor, yoksa bizim düzeltme verebilmemiz için ek sözleşme (Aracılık sözleşmesi) yaparak düzeltme beyannamesi verilebilirmiyiz ? bu durumda mevcut muhasebecinin türmob sözleşme portalı üzerinden onay vermesimi gerekiyor ?Teşekkürler iyi günle rtemenni ederim.

Cevap : Mevcut meslek mensubu sözleşmesini fesih edecek Önceki meslek mensubu ARACILIK SÖZLŞMESİ yapacak. beyannamler gönderildikden sonra mevcut meslek mensubu yeniden Aracılık ve Sorumluluk sözleşmesi yapacak.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.