Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 24.06.2026 13:14 (Üye) Soru : Sayın ilgili, firmamızda personelimize iş sağlığı ve güvenliği için ilk yardım eğitimi aldırdık. Faturamız şirket adına kesildi ve ödendi. Personelden bu konuda bir şey tahsil edilmeyecektir. Bu durumda kişinin menfaatine bir eğitim alındığı için bu tutarı bordroya yansıtıp vergilendirmek istiyoruz. Kdv dahil tüm rakamı mı bordroya yansıtmalı mıyız yoksa kdv hariç rakamı yansıtıp kdv indirim konusu yapabilir miyiz. Bu durum ücret olarak mı değerlendirilmelidir. Teşekkürler

Cevap : Firmanın zorunlu ihtiyaçları arasında bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) gibi kanunen işverenin alması zorunlu olan eğitimlerin ücretleri işçiden talep edilemeyeceği gibi bordroda yansıtılamamaktadır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.