Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 24.06.2026 14:21 (Üye) Soru : merhaba. 15.04.2026 Tarihinde başladığımız inşaatta sıkıntı olması sebebiyle işçi çalıştırılmamaktadır. Ancak inşaat açılışında girişi yapılan şantiye şefi de sorun giderilene kadar inşaatta çalıştırılmayacaktır. Şantiye şefinin çıkışının yapılması inşaat iş bitim alırken sıkıntı yaratırmı ? İnşaat fiilen yapılmaya başlandığında şantiye şefinin tekrar girişi yapılacaktır.

Cevap : Fiilen çalışma yok ise inşaat sözleşmesinde aykırı bir hükümde yok ise işçi çalıştırılmamasının yasal bir engeli bulunmamaktadır
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.