Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 30.07.2026 14:20 (Üye) Soru : merhaba iyi çalışmalar. bir a.ş. 2020 yılında bir pay devri yapmış ancak devir sözleşmesi ortada yok noterde yapılmamış. ilan edilmemiş. yalnızca yönetim kurulu kararı var. bu karar noterde tasdik ettirilmiş. Bu durumda yapılan hisse devri geçerlimidir. yoksa ortaklık yapısı ilk hali ile mi devam etmektedir.

Cevap : A.Ş. hisse devrileri için noter zorunluğu yok. Yönetim kurulu kararından başka Pay defterinde de olması gerekir. Diğer taraftan 2020 yılından sonraki yapılan Genel Kurullarda Haziran cetvelinde de yeni hissedarın ismi yer alması gerekir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.